Voor wie? Klachten waarmee u zich kunt aanmelden Hoe wordt er in deze praktijk gewerkt? Over mij TherapieŽn De behandeling, tarieven en bereikbaarheid Heeft u vragen?


drs Lucienne Toonen

Cognitieve gedragstherapie
Voor veel klachten, zoals angsten, overmatig piekeren en depressies werkt cognitieve gedragstherapie het beste. Dit is een therapievorm waarin u leert anders te denken en te doen. Door op een nieuwe manier te kijken naar situaties, krijgen deze een andere betekenis en kunt u er op een betere manier mee omgaan.

Cognitieve gedragstherapie is een samensmelting van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Bij cognitieve therapie gaat men ervan uit dat uw gedachten invloed hebben op uw gevoel. Gedragstherapie richt zich met name op het verband tussen dat wat u doet en dat wat u voelt.

Bij cognitieve gedragstherapie sporen we samen met u gedragspatronen en negatieve gedachten op die de problemen in stand houden. We proberen zo direct en concreet mogelijk aan te sluiten bij uw problemen en klachten.

Schematherapie:
Is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige en minder ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis, trekken van een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie, angsten, dwang. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

EMDR:
Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen 'verwerkt' deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een 'posttraumatische stress-stoornis' (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere trauma gerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.Registratie en/of verworven kennis:
  • GZ-psycholoog (BIG)
  • NIP psycholoog
  • Cognitief gedragstherapeut
  • EMDR therapeut
Lidmaatschap:


Praktijkadres Beuningen


Contactgegevens


Postadres
Constantiuslaan 25 Telefoon 024 6753930 Constantiuslaan 25
6642BR Beuningen Mobiel 06 53615370 6642BR Beuningen
Email info@psychologenpraktijktoonen.nl