logo

 

 

 

        Psychologen en Psychiater

Psycholoog in de regio Beuningen Nijmegen

Over Psychologenpraktijk Toonen

Psychologenpraktijk Toonen richt zich op de BGGZ en de SGGZ. 

Er is een nauwe samenwerking met uw huisarts en/of de praktijkondersteuner bij uw huisarts en de SGGZ binnen ons eigen praktijk.

Naast het voeren van therapeutische gesprekken bestaat eveneens, afhankelijk van de problematiek, de mogelijkheid voor medicamenteuze behandeling, onder begeleiding van de psychiater.

Werkwijze

De praktijk betreft een samenwerking tussen drs. Lucienne Toonen (GZ Psycholoog) en drs. Gert Jan van Gelderen (Psychiater- Arts).

Het accent van de behandeling bij Lucienne zal liggen op psychologische behandeling. Gert Jan zal zich meer richten op de farmacotherapie (het behandelen va psychische klachten met behulp van medicijnen).

We gebruiken een diversiteit aan behandelmethoden en gaan te werk volgens de GGZ standaarden. Ook thuisarts geeft u informatie.

 1. Dat u zich op uw gemak voelt en serieus genomen wordt.
 2. Dat er tussen u en de behandelaar een goede match is.
 3. Dat we samen met u bekijken welke behandeling het beste bij u past, wat belangrijk voor u is en wat u wil bereiken.
 4. Wij willen zelfredzaamheid, inzicht en veerkracht bevorderen.
 5. We zijn gericht op kort durende behandelingen, zodat u niet eindeloos in behandeling blijft. We richten erop dat u zelf aan de slag gaat, zodat u zich krachtiger gaat voelen en uw zelfredzaamheid vergroot.
 6. U wordt geholpen , zodat u zelf kunt werken aan uw eigen herstel. U leert met uw klachten omgaan of te verminderen.
 7. Uw omgeving wordt betrokken bij uw behandeling als dit zinvol is en u daarmee instemt.
  Omgeving zoals bijvoorbeeld gezinsleden mogen worden betrokken in de intake en/of bij de behandeling. Ze mogen dan aanwezig zijn bij een of meer van de gesprekken. Vaak adviseren wij u ook, uw huiswerkopdrachten te delen met uw partner. Dit kan van belang zijn in het belang van u, zodat u het behandeltraject nog beter en sneller doorkomt. U kunt het beter delen met uw gezin en mogelijk nog meer steun en begrip ervaren. Ook uw omgeving begrijpt dan nog beter wat u klachten zijn en hoe u kunt herstellen. Uiteraard blijft het een individuele behandeling waarin u centraal staat.
 8. Tijdens de behandeling zullen we samen stil staan of uw behandeldoelen al zijn behaald.
 9. Voor de momenten na de behandeling, wanneer de vaardigheden eventueel verzwakken zorgen we ervoor dat u in eerste instantie zelf aan de slag kunt om uw eigen kracht te versterken. Samen maken we hiervoor een terugvalpreventieplan.
 10. Apps en E-Health modules zouden u eventueel kunnen ondersteunen vooraf, tijdens en na de therapie, zodat u zelf op elk moment aan uw herstel kunt werken.
 11. We willen onszelf steeds spiegelen en verbeteren en vragen u dus af en toe om een vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt bij de start, voor de behandeling en aan het einde van de behandeling en soms tussendoor.

We kunnen u niet beloven dat alles perfect zal gaan, we beloven wel dat wanneer dat dit niet het geval is, we hiervan leren en willen verbeteren.

Gert Jan van Gelderen

Als arts ben ik opgeleid in Groningen en mijn opleiding voor psychiater heb ik gevolgd in Rotterdam. Na mijn opleiding heb ik in meerdere GGZ instellingen gewerkt m.n. in Groningen en Drenthe. Later in Gelderland en momenteel werk ik samen met Lucienne Toonen in Psychologenpraktijk Toonen in Beuningen.

Met name heb ik depressieve, angst , dwang , psychotische klachten en verslavingsproblematiek behandeld. Naast deze klachten heb ik me gericht op het behandelen van ontwikkelingsstoornissen als ADHD / ADD en Autisme Spectrum Stoornissen.

Medicatie kan een zinvolle en nodige aanvulling zijn bij de behandeling van bovenstaande klachten.

Waar ik naar wil streven is een open, eerlijke communicatie in een prettige sfeer gedurende het behandelproces.

Registratie:

 • Psychiater (Arts)

Lidmaatschap:

 • NVvP
 • ZGP

Lucienne Toonen

Van belang vind ik vooral dat in het onderlinge contact met u een open en eerlijke communicatie is in een goede sfeer, waarin u zich prettig kunt voelen, zodat er voldoende ruimte en veiligheid ervaren wordt om open te kunnen zijn. Het is van belang dat u zich serieus genomen voelt.

Ik ken mijzelf als iemand met een pragmatische instelling, empathisch en redelijk direct, maar voorop staat dat u zich op uw gemak voelt.

Mijn ervaring heb ik opgedaan in zowel arbeidsorganisaties als in GGZ-instellingen (bijv: verslavingszorg, multiculturele instelling en Pro Persona). De afgelopen 15 jaar heb ik dergelijke functies gecombineerd met de werkzaamheden binnen mijn eigen Psychologenpraktijk Toonen.

Sinds januari 2019 zijn Gert Jan (Psychiater) en ik (GZ Psycholoog) samen gaan werken. We willen onze ervaring en specifieke kennis bij elkaar brengen. Hierdoor kunnen we u op zo’n optimaal mogelijke manier zorg verlenen.

Registraties:

 • GZ Psycholoog
 • Cognitief gedragstherapeut
 • Supervisor/ leertherapeut VGCT
 • EMDR Therapeut
 • Schema-therapeut BGGZ
 • Nip Psycholoog

Lidmaatschap:

Praktijkadres Beuningen (Nijmgen)

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen (bij Nijmegen)

Contactgegevens

Telefoon 024 6753930
Mobiel 06 53615370
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen