logo

 

 

 

        Psychologen en Psychiater

Psycholoog in de regio Beuningen Nijmegen

Over Psychologenpraktijk Toonen

Psychologenpraktijk Toonen richt zich op de BGGZ en de SGGZ. 

Er is een nauwe samenwerking met uw huisarts en/of de praktijkondersteuner bij uw huisarts en de SGGZ binnen ons eigen praktijk.

Naast het voeren van therapeutische gesprekken bestaat eveneens, afhankelijk van de problematiek, de mogelijkheid voor medicamenteuze behandeling, onder begeleiding van de psychiater.

Werkwijze

De praktijk betreft een samenwerking tussen drs. Lucienne Toonen (GZ Psycholoog) en drs. Gert Jan van Gelderen (Psychiater- Arts).

Het accent van de behandeling bij Lucienne zal liggen op psychologische behandeling. Gert Jan zal zich meer richten op de farmacotherapie (het behandelen va psychische klachten met behulp van medicijnen).

We gebruiken een diversiteit aan behandelmethoden en gaan te werk volgens de GGZ standaarden. Ook thuisarts geeft u informatie.

Gert Jan van Gelderen

Als arts ben ik opgeleid in Groningen en mijn opleiding voor psychiater heb ik gevolgd in Rotterdam. Na mijn opleiding heb ik in meerdere GGZ instellingen gewerkt m.n. in Groningen en Drenthe. Later in Gelderland en momenteel werk ik samen met Lucienne Toonen in Psychologenpraktijk Toonen in Beuningen.

Met name heb ik depressieve, angst , dwang , psychotische klachten en verslavingsproblematiek behandeld. Naast deze klachten heb ik me gericht op het behandelen van ontwikkelingsstoornissen als ADHD / ADD en Autisme Spectrum Stoornissen.

Medicatie kan een zinvolle en nodige aanvulling zijn bij de behandeling van bovenstaande klachten.

Waar ik naar wil streven is een open, eerlijke communicatie in een prettige sfeer gedurende het behandelproces.

Registratie:

  • Psychiater (Arts)

Lidmaatschap:

  • NVvP
  • ZGP

Lucienne Toonen

Van belang vind ik vooral dat in het onderlinge contact met u een open en eerlijke communicatie is in een goede sfeer, waarin u zich prettig kunt voelen, zodat er voldoende ruimte en veiligheid ervaren wordt om open te kunnen zijn. Het is van belang dat u zich serieus genomen voelt.

Ik ken mijzelf als iemand met een pragmatische instelling, empathisch en redelijk direct, maar voorop staat dat u zich op uw gemak voelt.

Mijn ervaring heb ik opgedaan in zowel arbeidsorganisaties als in GGZ-instellingen (bijv: verslavingszorg, multiculturele instelling en Pro Persona). De afgelopen 15 jaar heb ik dergelijke functies gecombineerd met de werkzaamheden binnen mijn eigen Psychologenpraktijk Toonen.

Sinds januari 2019 zijn Gert Jan (Psychiater) en ik (GZ Psycholoog) samen gaan werken. We willen onze ervaring en specifieke kennis bij elkaar brengen. Hierdoor kunnen we u op zo’n optimaal mogelijke manier zorg verlenen.

Registraties:

  • GZ Psycholoog
  • Cognitief gedragstherapeut
  • Supervisor/ leertherapeut VGCT
  • EMDR Therapeut
  • Schema-therapeut BGGZ
  • Nip Psycholoog

Lidmaatschap:

Praktijkadres Beuningen (Nijmgen)

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen (bij Nijmegen)

Contactgegevens

Telefoon 024 6753930
Mobiel 06 53615370
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen