logo

 

 

 

        Psychologen en Psychiater

Psycholoog in de regio Beuningen Nijmegen

Psychotherapie

Cognitieve gedragstherapie (CGt) is een combinatie van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. In cognitieve gedragstherapie worden het gedrag en de gedachten die de problemen in stand houden, besproken en behandeld.


Cognitieve therapie gaat over uw manier van denken en uw emoties daarbij. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven steeds vanuit een negatief standpunt bekijkt, wordt eerder angstig, somber of geïrriteerd. In cognitieve therapie onderzoekt u met uw psycholoog of die manier van denken wel helemaal klopt. Heeft u bijvoorbeeld de neiging alles van de sombere kant te bekijken, dan zoekt u samen uit welke manier van denken passender is. U werkt samen meer realistische standpunten uit en ontwikkelt positievere gedachten. De toekomst is hierbij belangrijker dan het verleden.

Gedragstherapie richt zich vooral op het veranderen van uw gedrag. Hoe u handelt bepaalt namelijk voor een groot deel hoe u zich voelt. Als u geneigd bent om uit angst bepaalde situaties uit de weg te gaan, dan zal de spanning eerder verergeren dan verminderen.

Cognitieve gedragstherapie behandelt dus uw gedrag en uw manier van denken. Door anders te reageren verandert uw gevoel en uw gedachten. Door anders te leren denken zou uw gevoel en gedrag kunnen veranderen. Bij cognitieve gedragstherapie werkt de psycholoog nauw met uw samen om tot verbetering van uw klachten te komen. De psycholoog sluit zo direct en zo concreet mogelijk aan bij uw problemen.

Praktijkadres Beuningen (Nijmgen)

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen (bij Nijmegen)

Contactgegevens

Telefoon 024 6753930
Mobiel 06 53615370
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen