logo

 

 

 

        Psychologen en Psychiater

Psycholoog in de regio Beuningen Nijmegen

Clientgerichte therapie

Clientgerichte therapie is gericht op duurzame persoonlijkheidsverandering. Het gaat om een proces van groei en ontwikkeling. Hierdoor worden niet alleen klachten affectief bestreden, maar kunnen de algemene levenstandaarden in termen van geluk, zingeving en gezondheid verhoogd worden.

Clientgerichte therapie is een persoonsgerichte therapie, niet uitsluitend klachtgericht of symptoomgerichte therapie. Het helpt de client (e) de emoties, gedachten en gevoel in een doorleefde samenhang met de eigen situatie en de geschiedenis een plaats te geven en /of te verwerken.

Men leert zichzelf kennen, leert eigen mogelijkheden benutten en om te gaan met beperkingen waardoor symptomen verminderen. De houding en de werkrelatie tussen psycholoog en client (e) staat centraal, waarbij de client ( e) geaccepteerd wordt, empathisch benaderd wordt.  Er wordt samen met u op een respectvolle manier gekeken naar uw symptomen, klachten en psychische problemen. Dit wordt  gedaan tegen de achtergrond van uw levensloop, met het oog op de huidige omstandigheden en toekomstperspectief.

Zo kunt u uw eigen gedachten en gevoelens leren accepteren en waarderen. Zo wordt u bewust van keuzes die u heeft gemaakt, maakt en kan gaan maken.

Praktijkadres Beuningen (Nijmgen)

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen (bij Nijmegen)

Contactgegevens

Telefoon 024 6753930
Mobiel 06 53615370
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Constantiuslaan 25
6642 BR Beuningen